Vijesti / Automobilizam

nadzor brzine

NADZOR BRZINE Varaždinska policija lani utvrdila više od 2 tisuće prekršaja: 'Ne raspolažemo s informacijama o nabavi novih kamera'

NADZOR BRZINE Varaždinska policija lani utvrdila više od 2 tisuće prekršaja: 'Ne raspolažemo s informacijama o nabavi novih kamera'
Igor Kralj/PIXSELL

Na području Policijske uprave varaždinske postoje četiri fiksne kamere za nadzor brzine...

- Tijekom 2019. godine fiksnim kamerama za nadzor brzine utvrđeno je ukupno oko 2.100 prekršaja prekoračenja brzine, dok se podaci o ostalim utvrđenim prekršajima ne prate zasebno - stoji u odgovoru PU varaždinske na postavljen upit.

Podsjetimo, na području navedene policijske uprave postoje četiri fiksne kamere za nadzor brzine.

- One se, sukladno analitičko-statističkim pokazateljima o broju prometnih nesreća i prekršaja brzine, te sigurnosnoj prosudbi policijskih službenika, premještaju na lokacije na kojima je predviđen nadzor brzine kretanja - ističu iz policije.

Za rad navedene četiri kamere na području Varaždinske županije postoji devet lokacija.

- Na državnoj cesti DC 2 u naseljima Hrašćica i Trnovec te na Istočnoj obilaznici grada Varaždina, na državnoj cesti DC 3 u naselju Tomaševec Biškupečki, u Ulici braće Radić te u Zagrebačkoj i Koprivničkoj ulici u gradu Varaždinu. U Koprivničkoj ulici te na Istočnoj obilaznici Grada Varaždina postavljena su po 2 kućišta kako bi se nadzor brzine mogao provoditi na obje kolničke trake - kažu nam iz PU varaždinske.

Fiksne kamere su, dodaju, prvenstveno namijenjene za utvrđivanje prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

O tome hoće li biti novih postavljanja ove godine, istaknuli su da Policijska uprava varaždinska trenutačno 'ne raspolaže s informacijama o nabavi novih fiksnih kamerama za nadzor brzine u 2020. godini'. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!