Dvojica mladića počinila čak šesnaest kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin su dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 18 i 20 godina sa šireg Varaždinskog područja. Sumnja se da je 18-godišnjak u periodu od 30 lipnja do 9. kolovoza počinio 16 kaznenih djela krađa, drskih krađa, neovlaštenih uporaba tuđih pokretnih stvari, krivotvorenja isprava, a sve na području Varaždina, Petrijanca, Črnca Biškupečkog, Cestice, Gornjeg Vratna, Radovca, Sračinca, Presečna, Zelendvora i Zaprešića.

Isti je u tim kaznenim djelima otuđio više bicikla, mobitela, novčanika, novaca, osobnih vozila, registarskih pločica i jedan motocikl. Ukradene predmete je koristio za osobne potrebe i daljnju prodaju. Također se sumnja da je 20-godišnjak zajedno sa 18-godišnjakom u Varaždinu na kupalištu Aquacity, 5. kolovoza iz osobnog vozila otuđio dokumente, nakon čega su sa drugog vozila otuđili registarske pločice. Kasnije su istog dana u Petrijancu sa osobnog vozila također otuđili strane registarske oznake sa osobnog vozila, koje tablice su montirali na otuđena vozila i koristili u prometu.

Počinjenim kaznenim djelima osumnjičeni su počinili materijalnu štetu koja se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 18-godišnjak je danas 10. kolovoza predan uz kaznenu prijavu Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv 20-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije