ISTRAGA Bankar oštetio svoju banku za više od 2,5 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od srpnja 2010. do srpnja 2015. godine, kao zaposlenik banke na radnom mjestu voditelja odjela kartičnog poslovanja, svojom kreditnom karticom plaćao robu i usluge za vlastite potrebe te na bankomatima podizao novac i zadržavao ga za sebe, a potom u računalnom sustavu banke obavio storniranje svih tako učinjenih transakcija, tako da one nisu bile naplaćene s njegovog računa, već su naplaćene iz sredstava banke.

Na opisani način si je pribavio nepripadnu imovinsku dobit na štetu banke u iznosu većem od 2.500.000,00 kuna. Osnovano se sumnja i da je, radi prikrivanja kaznenog djela i manjka novca u banci, davao naloge za fiktivna punjenja bankomata novcem i provodio neistinita knjiženja na kontima banke – priopćili su iz DORH-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije