Alkohol glavni uzrok prometnih nesreća proteklog vikenda

Vikend iza nas obilježilo je nekoliko prometnih nesreća, a u dvije od tri važan faktor bio je i alkohol. Možemo reći da je martinjskih duh ostao i nakon petka.

U subotu, 12. studenog, oko 0.05 sati u Selskoj ulici u Seljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 66-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom između Margečana i Seljanca. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, prilikom izlaska iz oštrog lijevog zavoja, sletio je u desno u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 13. studenog, oko 17 sati u Čretu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.78 promila iz smjera Lepoglave prema Ivancu. U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotni prometni trak i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 45-godišnjakinja. Navedena je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 14. studenog, oko 1 sat, u Završju Podbelskom. Mladić u dobi od 20 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.20 promila iz smjera Beletinca prema Ivancu. Zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van ceste u desno, nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u betonski ulaz kuće.

Vozilo se nakon rotacije zaustavilo dijelom na bankini i cestovnom jarku, a dijelom na kolniku. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije