Hrastovljan: Kod 45-godišnjaka pronađen cijeli arsenal oružja i streljiva

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su jučer, 10. ožujka, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili dom i pripadajuće prostorije u Hrastovljanu u vlasništvu 45-godišnjaka.

Prilikom pretrage je pronađen jedan pištolj, jedna lovačka puška kalibra 7.9 mm, jedna automatska puška, jedan prigušivač za automatsku pušku domaće izrade i adapter, prerađena zračna puška sa rubnim paljenjem, sa optikom i prigušivačem na cijevi, tri bajonete za vojne puške, torbicu ‘RAP’ sa pripadajućim priborom za čišćenje oružja sa tri punjena spremnika za automatsku pušku od 90 komada streljiva kalibra 7.62×39, jedan prazan spremnik, dva prerađena skraćena spremnika za automatsku pušku, jedna ručna bomba M-75 i veća količina streljiva raznih kalibara.

Policijski službenici nakon kriminalističkog istraživanja su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju, priopćila je PU varaždinska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije