Varaždinac Ivan Časek i Donjodubravčanin Elvis Ademi osumnjičeni za ubojstvo

Planirali su ukrasti više desetaka tisuća kuna, no sve je pošlo po zlu. Sad sjede u istražnom zatvoru u Varaždinu i čekaju optužnicu zbog ubojstva 74-godišnjeg Jožefa Matulina kojeg su, sumnja se, vezali i ugušili u njegovoj kući u međimurskom selu Donja Dubrava u noći na 18. siječnja.

Pružao im otpor

Istraga je istražitelje dovela do Elvisa Ademija (26)iz Donje Dubrave iIvana Časeka (34)s varaždinskog područja, koji su uhićeni i određen im je jednomjesečni istražni zatvor. Pokrenuta je istraga jer ih se sumnjiči za teško ubojstvo iz koristoljublja. Ademi se, kao prvookrivljenik, navodno branio šutnjom, a Česek je iznio obranu. Prema dosad prikupljenim dokazima, dvojac se sumnjiči da je oko 2 sata u noći provalio u kuću. Ademi je u selu čuo priče da Matulin ima veće količine novca pa se povezao s poznanikom.

Matulina su zatekli u spavaćoj sobi. Spavao je. Pokušali su ga vezati, no probudio se i počeo im pružati otpor. Jedan je sjeo na njega i vezao mu ruke uzicom, električnim žicama i remenjem, dok ga je drugi držao za noge. Matulin se i dalje opirao.

Stavio mu jastuk na lice

– Postoji opravdana sumnja da mu je prvookrivljeni stavio jastuk na lice i pritiskao sve dok se nije prestao micati, a drugookrivljeni mu je vezao noge i ruke vrpcom te mu stavio povez preko očiju – navode u DORH-u.

Kod Matulina su tijekom okršaja pronašli500 eura i 200 kuna te su pobjegli s novcem. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila im je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Počinitelji su otprije poznati policiji, a jedan od njih već je prijavljivan zbog sitnih krađa i provala. U razrješenju zločina pomoglo je i to što je nekoliko mjeseci prije ubojstva u istom automobilu zaustavila prometna policija i evidentirala ih.

– Tijekom opsežne istrage obavljeno je 75 obavijesnih razgovora, devet pretraga kuća, četiri pretrage vozila i jedna pretraga terena. Obavljena su i dva poligrafska testiranja – kaže Vjeran Horvat iz PU međimurske, a šef krim-policije Zdravko Kolarić tvrdi da se istraga nastavlja, no da vjeruju kako su već prikupili dovoljno dokaza.

Sve o ubojstvu u Donjoj Dubravi pisali smo na ovim linkovima:

>>>Matulina Varaždinac i Donjodubravčanin ugušili jastukom zbog 500 eura i 200 kn?
>>> Dvojica uhićena zbog sumnje da su ubili Jožefa Matulina iz Donje Dubrave
>>> FOTO: Donja Dubrava – u kući nađeno mrtvo tijelo starijeg muškarca
>>> Policija istražuje sumnjivu smrt 74-godišnjeg starca
>>> Nalaz obdukcije: Jožef Matulin – Coljo iz Donje Dubrave je ubijen!
>>> Nađen u krevetu: Prijevoznika su prije smrti okrali čak 30 puta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije