Matulina Varaždinac i Donjodubravčanin ugušili jastukom zbog 500 eura i 200 kn?

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1982.) te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

>>> Dvojica uhićena zbog sumnje da su ubili Jožefa Matulina iz Donje Dubrave

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u noći 17./18. siječnja 2016. provalili u obiteljsku kuću oštećenog hrvatskog državljanina (1942.) u Donjoj Dubravi i pretraživali prostorije u cilju da pronađu novac. U spavaćoj sobi zatekli su oštećenika koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati no kako se on probudio i pružio im otpor tako je prvookrivljenik sjeo na njega i vezao mu ruke vezicom, električnim žicama i remenjem dok ga je drugookrivljenik držao za noge.

Budući da se oštećenik i nadalje opirao, osnovano se sumnja da mu je prvookrivljenik stavio jastuk na lice i pritiskao sve dok se nije prestao micati, a drugookrivljenik mu je vezao noge i ruke trakom te mu stavio povez preko očiju. Prvookrivljenik je pronašao kod oštećenika 500,00 eura i 200,00 kuna koje su mu uzeli, a oštećenik je preminuo uslijed njihovih radnji.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i ponavljanja kaznenih djela te protiv drugookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, izvjestili su iz DORH-a.

O uhićenju dvojca za koje postoji osnovana sumnja da su počinili teško ubojstvo danas je na konferenciji za novinare potvrdila i PU međimurska.

Neslužbeno saznajemo da su zbog sumnje za teško ubojstvo Jožefa Matulina (74) iz Donje Dubrave, uhićeni 26-godišnji E.A. iz Donje Dubrave i 34-godišnji I.Č. iz Varaždina. I jedan i drugi su otprije poznati policiji gdje kažu kako se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Sve o ubojstvu u Donjoj Dubravi pisali smo na ovim linkovima:

>>> FOTO: Donja Dubrava – u kući nađeno mrtvo tijelo starijeg muškarca
>>> Policija istražuje sumnjivu smrt 74-godišnjeg starca
>>> Nalaz obdukcije: Jožef Matulin – Coljo iz Donje Dubrave je ubijen!
>>> Nađen u krevetu: Prijevoznika su prije smrti okrali čak 30 puta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije