Vijesti / Crna kronika

Nepravomoćna presuda

Umirovljenik nije platio 238 kuna pretplate HRT-u. Nakon presude mora platiti četiri puta više

Umirovljenik nije platio 238 kuna pretplate HRT-u. Nakon presude mora platiti četiri puta više
Goran Stanzl/Pixsell; Ilustracija

Nije pomoglo što je rekao da nema TV, ni što jedva živi od mirovine...

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete 24. siječnja kojom se umirovljeniku s varaždinskog područja nalaže da HRT-u isplati dug zbog neplaćanja televizijske pretplate.

Kako je istaknuto u presudi, HRT je pokrenuo ovrhu nad umirovljenikom zbog neplaćanja pretplate, a umirovljenik je na to stavio prigovor pa je spor nastavljen na sudu.

Umirovljenik je na sudu istaknuo kako je u vrijeme kada nije platio pretplatu bio na 'zavodu za zapošljavanje sa 920 kuna primanja'.

- Živim u teškoj životnoj situaciji i nisam u mogućnosti platiti tražbinu tužitelju. U mirovini sam koja mi ne pokriva osnovne životne potrebe, a TV ni nemam – rekao je umirovljenik.

Sud je u svojoj odluci istaknuo kako je svatko tko je evidnentiran kao pretplatnik HRT-a obvezan plaćati pretplatu, a plaćati pretplatu može prestati tek kad odjavi prijemnik, što umirovljenik nije učinio.

Stoga je donijeta presuda da HRT-u mora platiti dug u iznosu od 238 kuna, a još na to mora i platiti 815 kuna za jednokratnu nagradu zastupniku HRT-a, trošak javnobilježničke nagrade i trošak sudske pristojbe na presudu.

Stranke u sporu na odluku suda žaliti se mogu u roku od 8 dana.

Najnovije

Reci što misliš!