Vijesti / Crna kronika

prvo ročište

OPTUŽENI ZA UBOJSTVO NINE ČENGIĆA NE SMATRAJU SE KRIVIMA 'Kog' vraga ja radim ovdje?'

OPTUŽENI ZA UBOJSTVO NINE ČENGIĆA NE SMATRAJU SE KRIVIMA 'Kog' vraga ja radim ovdje?'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Optuženi za ubojstvo kod Kulturane danas su na sudu izašli pred suca Alena Pretkovića.

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je održano prvo ročište osumnjičenima za ubojstvo Nine Čengića

Pred suca Alena Pretkovića izašli su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski

Podsjećamo, napad na Čengića dogodio se 29. svibnja 2021. godine ispred prostorija udruge Kulturana na Graberju u Varaždinu. Navedeni su osumnjičeni da su pretukli Čengića koji je podlegnuo ozljedama i preminuo dan nakon, 30. svibnja u varaždinskoj bolnici. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenoga, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu protiv njih podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva. 

Na današnjem ročištu majka oštećenog Nine Čengića - Milica Čengić - predložena je za svjedokinju u sudskom procesu pa je napustila raspravu. 

Nakon pročitane optužnice svi optuženi - Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić, istaknuli su da se ne smatraju krivima. Kazali su da će svoju obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka. Županijsko državno odvjetništvo nabrojalo je dvadesetak svjedoka koje želi ispitati u daljnjem sudskom procesu. 

Branitelj prvooptuženog Ivora Vujasinovića, odvjetnik Goran Vučetić smatra da je došlo do propusta u istražnom postupku, da je potrebno napraviti rekonstrukciju događaja te različiti redoslijed ispitivanja svjedoka. 

Isto tako, istaknuo je Vučetić, cijeli postupak se vodi s pretpostavkom da je došlo do organiziranog napada na štetu oštećenika, a to, prema obrani, ne stoji. 

Obrana je naglasila da postoje dokazi da je preminuli Čengić pao s masnog stolca unutar Kulturane na tvrdu podlogu te su isključili mogućnost da su mogući udarci optuženika doveli do smrti. Vučetić je rekao da su samo dva svjedoka vidjela što se dogodilo. Također, obrana je naglasila i važnost vremenskih prilika za vrijeme događaja koji se zbio oko 4 sata ujutro, 29. svibnja 2021. godine. 

Odvjetnici Asje Gorski i Ivana Gorskog složili su se s dokaznim prijedlozima koje je iznio odvjetnik Vučetić. 

Obrana optuženog Dominika Žnidarića zatražila je ispitivanje nekolicine svjedoka, dok se sam Žnidarić osvrnuo na cijelu raspravu te obratio i sucu.

- Bitno je da se utvrde vremenske prilike. Ništa se nije vidjelo. Od početka se pitam koji vrag ja radim ovdje. Trebao sam biti svjedok, a ne okrivljeni - kazao je Žnidarić. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.