Vijesti / Crna kronika

internetska prevara

Varaždinka željela kredit pa uplatila 840 eura za 'proviziju'. Kredit nikad nije dobila

Varaždinka željela kredit pa uplatila 840 eura za 'proviziju'. Kredit nikad nije dobila
Ilustracija

Javila se na oglas na društvenoj mreži.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare, izvijestili su iz PU varaždinske. 

Ona je tijekom svibnja na društvenim mrežama pronašla oglas vezan za kreditiranje. Stupila je u kontakt s osobom putem poruka te je bila dovedena u zabludu da će dobiti kredit, i na temelju toga uplatila je novčani iznos od oko 840 eura za potrebe raznih obrada, poreza i provizija kredita.

Do dana podnošenja prijave nije dobila kredit, te više ne može stupiti u kontakt s osobom sa kojom je dogovorila kredit. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192! - poručili su iz policije. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.