OPREZ Vozači, pripazite na životinje na cesti! Vlasnici, čuvajte svoje ljubimce!

Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje, upozorila je policija.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, policija poziva vozače na maksimalni oprezni na prometnicama Varaždinske županije, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Također pozivaju vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

– Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisna kazna 300 kuna – upozorava policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije