POŽAR U OLD CITY PUBU ‘Izgorio tek jedan separe, vatrogasci spasili veću štetu’

Jučer oko 21.25 sati policijski Operativno komunikacijski centar policije zaprimio je dojavu o požaru u ugostiteljskom objektu u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu.

Riječ je o popularnog Old City Pubu, koji je tijekom ljetnih mjeseci, sve do Špancirfesta uobičajeno zatvoreno.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, no, kako doznajemo od vlasnika, šteta nije velika.

– Recite ovim svojim kolegama iz drugih medija da su sve krivo napisali, Old City Pub nije ‘izgorio u potpunosti’. Šteta nije velika, izgorio je tek jedan separe, onaj nasuprot šanka. Iz vana je to možda izgledalo grdo, jer se dimilo, ali zahvaljujući vatrogascima, koji su brzo intervenirali, spriječen je pravi požar. Srećom, jer je interijer većinom od drva, moglo je zaista sve izgorjeti – rekao nam je vlasnik Bojan Iveković.

Dodao je da je objekt osiguran, ali štetu još nije procijenio. No, kaže, sigurno nije veća od 20-ak tisuća kuna.

Da je zaista bilo tako, potvrdio nam je i zapovjednik JVP-a Ivica Labaš. Izlazak na teren s tri vozila je normalna procedura u takvim okolnostima, rekao je.

– Naši vatrogasci na terenu su proveli oko sat vremena, a sama lokalizacija te manje vatre trajala je pet minuta. Potrošeno je oko 1.500 litara vode. No izvana je to moglo izgledati puno gore zbog dima. Temeljito smo provjerili cijeli prostor da ne bi bilo nekog zaostale vatre – rekao je Labaš.

Kako je izvijestila policija, zbog osiguranja vatrogasne intervencije Ulica Augusta Šenoe bila je zatvorena za sav promet od 21.45 do 22.50 sati. Policijski službenici tijekom prijepodnevnih sati provodili su očevid na mjestu događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije