PROMET Alkohol prisutan ‘svugdje’, u Bednji i Sračincu čak i prevrtanje vozilima

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda u kontroli prometa utvrđeno je sveukupno 116 prekršaja.

U dvije od tri nesreće s ozlijeđenim osobama ‘kumovao’ je alkohol, ali je alkoholoziranih bilo na cestama daleko više, što pokazuju i neki drugi koje je policija zaustavila.

‘Rekorder vikenda’ je vozač u dobi od 55 godina koji je s 2,71 promila alkohola u krvi u mjestu Krč sletio vozilom van kolnika i udario u betonsku žičanu ogradu. Bilo je to u subotu, 29. srpnja, oko 23 sata. Vozač je prilikom udara zadobio ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Uz sve to, vozio je u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

U petak, 28. srpnja, u 22.25 sati u Ulici Vladimira Nazora u Petrijancu policijski službenici Policijske postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 61 godinu pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 28. srpnja, oko 13.30 sati na državnoj cesti D-74 u Bednji u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,80 g/kg upravljao 42-godišnji muškarac. Upravljao je iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje, gdje je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i sletio u cestovni jarak, gdje je udario u zemljani nasip te se vozilo višestruko prevrnulo. Tom prilikom su vozač i 31-godišnji suvozač zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa odbačeni s prednjih sjedišta na stražnje sjedište i zadobili su ozljede. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. srpnja, u 1.42 sata u Ludbregu na državnoj cesti D-2, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao mladić starosti 18 godina pod utjecajem alkohola od 2.36 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Osim tih ‘alkoholnih’ vikend-epizoda, dogodila se još jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Ona se dogodila u nedjelju, 30. srpnja oko 6.40 sati u Sračincu, a ozlijeđen je 19-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Varaždina. U prometu se nije za kretanje koristio isključivo kolnikom, već je prešao u lijevo izvan kolnika na nogostup, gdje je izgubio kontrolu nad upravljačem, uslijed čega je kod zanošenja udesno došlo do prevrtanja vozila na krov. Vozač je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije