U Svibovcu Podravskom 35-godišnjakinja otrovana ugljičnim monoksidom

Danas, 8. prosinca oko 00.00 sati, u obiteljskoj kući u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, u prostoriji kupaonice, 35-godišnjakinja je otrovana ugljičnim monoksidom.

Liječnička pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Policija upozorava građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Savjetujemo se sljedeće: ne palite krute energente u kućištima za gorivo, prilikom korištenja peći ili kamina vodite računa o sigurnom okruženju od požara (sklonite lakozapaljive stvari), očišćeni pepeo može izazvati požar i nakon 24 sata, pa vrući pepeo nemojte bacati u kontejnere za smeće ili druga odlagališta, provjerite i sustav centralnog grijanja kako bi izbjegli opasnosti izazvane neispravnim uređajem
tople peći na ulje nemojte ponovno uključivati dok se potpuno ne ohlade, plinska kuhala i druge aparate s otvorenim plamenom ne koristite u prostorima u kojima se skladište, proizvode ili obrađuju zapaljivi i eksplozivni materijali i ako se u prostoriji osjeti kiselkasti miris odmah isključite plin.

Obavezno pozovite dimnjačara ukoliko dimnjak dobro ‘ne vuče’, kada se u prostoriji glatke površine orošavaju – vlaže jer je moguće je da se radi o povratu dimnih plinova, ako se u prostoriji osjećaju neuobičajeni mirisi, takav problem može biti povezan s dimnjakom, ukoliko se dimnjak urušava ili je nešto upalo u njega – stoji u policijskom priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije