Odbačena tužba protiv novinara Ivice Kruhoberca, nije sramotio Univerzal

Odbačena tužba protiv novinara Ivice Kruhoberca, nije sramotio Univerzal

Ivica Kruhoberec, varaždinski novinar i urednik, jučer, 24. listopada, nepravomoćnom presudom varaždinskog Općinskog suda oslobođen je optužbe za teško sramoćenje u produljenom trajanju, pišu Varaždinske vijesti.

Privatnu tužbu protiv Kruhoberca podnijeli su tvrtka Univerzal i njen suvlasnik Marijan Kovačić, a razlog su bili tekstovi objavljeni u Regionalnom tjedniku krajem 2013. i 2014. godine, a odnosili su se na rad Univerzalove Energane.

Varaždinske vijesti citirale su obrazloženje presude sutkinje Vanje Petrović.

– Novinar je prenosio informaciju i uvidom u opsežnu dokumentaciju koju je dostavila obrana, sud je ocijenio kako nije dokazano, odnosno ne može se zaključiti da je novinar radio s ciljem da naškodi časti i ugledu Univerzala. Iz objavljenih tekstova ne proizlazi ni da bi se moglo zaključiti da je novinar pisao na štetu Kovačića. On je, naime, pisao o političkim događajima budući da postoji pojačani interes za politiku. Pravo političara na privatnost uže je od prava na privatnost ostalih osoba – obrazložila je sutkinja Vanja Petrović nepravomoćnu presudu.

Kovačić je, navode Varaždinske vijesti, već najavio žalbu na presudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije