Starija žena prevarena za 20 tisuća kuna, policija poziva na oprez!

Jučer, 18. srpnja, oko podneva prevarena je 85-godišnjakinja iz Varaždina. Nepoznata je ženska osoba prethodno telefonom nazvala 85-godišnjakinju i izjavila kako joj njezina banka daje male kamate, te da neka podigne ušteđevinu u banci i neka novac donese, te da će joj ona pribaviti veću i bolju kamatu.

Oštećena je 85-godišnjakinja za dvadesetak tisuća kuna. Od nje je zaprimljena kaznena prijava, a policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih kaznenih djela na štetu starijih osoba, ali i ostalih građana, PU varaždinska upućuje na oprez, te se savjetuje sljedeće: ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ, ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid, ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom prodaje raznih predmeta po ‘povoljnim’ cijenama jer se time izlažete riziku.

Nadalje, kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke), ukoliko je moguće zabilježite registarsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe koristile, te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije