Otac: Stalno smo pazili na njih, ovo se dogodilo u sekundi

– Sin se uvijek igrao u dvorištu i stalno je netko pazio na njega. Supruga je bila u kući. Zašto je sad izašao iz dvorišta, nije mi jasno. Samo sekunda nepažnje i eto što se dogodilo – kazao je otac jednog od dječaka koji su se utopili u ponedjeljak u Donjem Vratnu u općini Petrijanec.

>>> Poznate okolnosti nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje djece u Donjem Vratnu
>>> U romskom naselju kod Strmca smrtno stradalo dvogodišnje i trogodišnje dijete

Pad u jamu punu kišnice bio je koban za bratiće koji su se igrali nedaleko od kuće. Očevidom je utvrđeno da su dječaci u dobi od dvije i tri godine bili sami, bez nadzora odraslih osoba, priopćila je danas policija. Upali su u nezaštićenu jamu u kojoj je bila veća količina vode. U selu kažu da je jama bila neograđena, za što neki mještani prozivaju Općinu Petrijanec koja je, tvrde, naručila radove na odvodnji oborinskih voda.

Zvonko Oršoš kaže da je bager na toj lokaciji bio prije nekoliko dana, a Eduard Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine, kaže da je netko kopao, ali on ne zna tko.

– Je li jama ostala od radova ili se sama stvorila, ne znam – kaže. Mještani su prošlog tjedna dobili i vatrogasnu pumpu za ispumpavanje. Prošli su i obuku. Pumpu su, ističe Eduard Oršuš, koristili u nekoliko navrata, pa i na mjestu na kojem se dogodila tragedija, no kiša bi jamu u vrlo kratkom roku ponovno napunila.

Načelnik Petrijanca Vladimir Kurečić smatra da se općinu nema za što prozivati.

– Radove smo organizirali prije šest godina kad je i riješena odvodnja zacjevljivanjem. Postavljen je i metalni šaht s rešetkom. Radovi su obavljeni korektno, a tko je u selu kopao prošlog tjedna, ne znam – kaže Kurečić. Mještani su znali pozvati nekog da razgrne smeće na toj lokaciji koja je služila i kao deponij.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije