Matija Sučić oslobođen krivnje za teško sramoćenje Univerzala

Mladi student Matija Sučić nepravomoćno je oslobođen krivnje za teško sramoćenje u tužbi koju je protiv njega podnijela tvrtka Univerzal iz Varaždina. Podsjetimo, Sučić je nakon javne tribine pod nazivom ‘Ekološki pristup gospodarenju otpadom’ medijima poslao priopćenje u kojem je, između ostalog naveo i da ‘Energana Univerzala polako, ali sigurno truje sadašnje i buduće generacije’.

Općinski sud u Varaždinu ustvrdio je da se iz teksta spomenutog priopćenja ne može iščitati da je Sučić imao namjeru naštetiti ugledu Univerzala te da je tekst napisan na temelju materijalnih dokaza i objavljen u javnom interesu s ciljem promocije zaštite okoliša.

– Od početka se postupak za mene razvijao u dobrom smjeru jer je srećom sud uvažio znanstveni pristup dok je Univerzal u nedostatku argumenata priču, srećom neuspješno, pokušao okrenuti na nekakav politički kolosijek. Vjerovao sam da ću biti oslobođen krivnje jer su moje izjave potvrđene i od strane znanstvenika, ali i od strane ministarstava i nadležnih službi – rekao nam je Matija Sučić.

Kako neslužbeno doznajemo, iz Univerzala će se najvjerojatnije žaliti na presudu pa bi ovaj postupak trebao dobiti i nastavak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije