Oružje nestalo iz policijskog skladišta? Svjedočit će i Anđelko Stričak

Na Općinskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Draženu Cmrečaku (43) iz Križanca i Davoru Papecu (43) iz Črešnjeva, inače vozačima u jednoj prijevozničkoj tvrtki, za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Podsjetimo, policijski su službenici početkom prošle godine zaustavili automobil u kojem su se nalazili Cmrečak i Papec, a u kojem su pronašli 20 pištolja, 16 automatskih pištolja s prigušivačima, devet automatskih pušaka, 30 ručnih bombi, 2,8 kilograma eksploziva, tisuću komada raznog streljiva, laserske ciljnike, prigušivače i druge dijelove oružja.

Optuženi su se na početku kaznenog postupka izjasnili da nisu krivi za kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Nisu međutim objasnili od kuda potječe oružje pronađeno u automobilu kojim su upravljali, kako se ono našlo u automobilu i gdje su ga prevozili.

Na jednom od sljedećih ročišta o tome bi trebao svjedočiti i HDZ-ov saborski zastupnik i županijski vijećnik Anđelko Stričak koji je na jednoj od sjednica Županijske skupštine prošle godine uputio viječničko pitanje tadašnjem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću kojeg je pitao je li istina da dio pronađenog oružja potječe iz policijskog skladišta u Varaždinu.

Stričak nam je rekao da još nije dobio poziv za svjedočenje te ponovio da ima informacije da je iz policijskog skladišta nestala veća količina oružja.

– Neslužbene informacije koje imam govore da je iz policijskog skladišta u Varaždinu nestalo više od 100 komada oružja, od automatskih pištolja do automatskih pušaka, i postavio sam pitanje je li dio tog oružja završio u gepeku tog automobila. Postavio sam to pitanje tadašnjem ministru Ostojiću koji mi je pismeno odgovorio da je istraga u tijeku i od tada se o tom slučaju više nitko nije očitovao – rekao nam je Stričak.

– Radi se o jako osjetljivoj temi. Ne želim od toga raditi spektakl, ali postoje jasne indicije da je oružje doista nestalo iz policijskog skladišta i odgovorne osobe, a to su MUP i SOA, se moraju očitovati o tome – poručio je Stričak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije