Konačni pad Ratka Mačeka: Propala njegova varaždinska tvrtka Mediana

Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom Mediana u vlasništvu bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka.

Zahtjev za provođenje skraćenog stečajnog postupka podnijela je FINA zbog ukupnog iznosa duga evidentiranog na temelju neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 1728 kuna.

Sud je pozvao osobu za zastupanje tvrtke, a prema podacima iz sudskog registra to je bivši glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček, da u roku od 15 dana podnese javnobilježnički ovjerovljeni prokazni popis imovine i obveza tvrtke na propisanom obrascu.

Također, pozvani su i vjerovnici da najkasnije u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te predujme sredstva za namirenje troškova postupka u iznosu od 5 tisuća kuna.

Ukoliko Maček ne podnese prokazni popis imovine ili ako iz tog popisa proizađe da tvrtka ima imovinu koja nije dostatna za namirenje predvidivih troškova stečajnog postupka te ako ni jedan vjerovnik ne predloži otvaranje stečajnog postupka i ne predujmi sredstva za namirenje troškova stečaja, Trgovački će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

FINA je u svom zahtjevu za provođenje skraćenog stečajnog postupka navela da MEDIANA na dan 1. rujna 2015. godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.728,12 kuna te da tvrtka nema zaposlenih.

Podsjetimo, Maček je bivši novinar HINA-e, VTV-a i HRT-a, a obnašao je i dužnost glasnogovornika HDZ-a te hrvatske Vlade u razdoblju od 2004. do 2008. godine kada je hrvatskom Vladom predsjedao premijer Ivo Sanader.

Našao se na optuženičkoj klupi u slučaju ‘Fimi media’ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki te je osuđen na uvjetnu kaznu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije