Na putu u Hrvatsku: Hoće li braća Mamić biti uhićena u Međimurju?

Osvježeno u 16:00 sati

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić ipak su odlučili ranije se vratiti u Zagreb s priprema u Sloveniji, a sve kako bi se što prije sastali s odvjetnicima u Murskom Središću i potom surađivali u istrazi.

15:11 >>>> Večernji list neslužbeno doznaje da je djelatnik Porezne uprave kojeg se spominje u istrazi Marin Pernar iz Sesveta. Na kriminalističkom je istraživanju i potom ide na razgovor u USKOK te će nakon toga biti poznato hoće li mu biti određen pritvor ili ne

14:28 >>>> Majka Zdravka i Zorana Mamića ušla je u Hrvatsku, prema neslužbenim i informacijama, preko graničnog prijelaza u Trnovcu u Međimurskoj županiji oko 14 sati. S njom je navodno bila i supruga Zorana Mamića. Braća Mamić u Hrvatsku bi trebala ući do 17 sati, no ne zna se preko kojeg prijelaza. Spominju se Bregana i Trnovec.

14:03 >>>> Vidno nervozni Zdravko Mamić iz hotela u slovenskim Moravskim Toplicama izišao je s majkom i obrušio se na novinare.

– Lešinari jedni, pustite moju mamu da prođe. Lešinari, pustite gospođu od 85 godina – govorio je Mamić bez zaustavljanja i dodao da je on uvijek na dispoziciji, ali da sad želi osigurati majci prolaz.

Nadovezala se i gospođa Mamić:

– Neka, hvala vam što ste pristojni prema mojoj obitelji.

– Obavještavamo navijače i javnost kako su u petak, 3. srpnja, oko podneva, izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali. Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s organima koji provode istražne radnje.

Nakonobavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji gdje se momčad nalazi na pripremama odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost – stoji u priopćenju GNK Dinamo.

Pod istragom su USKOK-a i PNUSKOK-a zbog utaje poreza, davanja mita i drugih nezakonitih radnji.

– Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave – stoji na stranicama PN USKOK-a.

Naravno, braća Mamić se ne osjećaju krivima i tvrde da će surađivati u istrazi te da se na kraju ništa nezakonito neće moći dokazati. Hoće li biti uhićeni dolaskom u Hrvatsku saznat ćemo vrlo brzo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije