Vodeći mladi informatičari na Imagine Cupu 2015

U sklopu Dana tehnologije i obrazovanja, koji se obilježio 15. travnja, varaždinski FOI bio je domaćin finala Imagine Cupa.

Predstavili su se najbolji projekata iz dvije kategorije natječaja: World Citizenship i Innovation, koji idu u polufinale natječaja za središnju i istočnu regiju te imaju šansu sudjelovati u finalu koje se u lipnju održava u Seattleu u SAD-u.

Najbolji projekti Imagine Cup Hrvatska 2015. :
iz kategorije World Citizenship projekt Journeyfied, koji se bavi razvijanjem mobilne aplikacije za razvoj društvenih i prezentacijskih vještina korisnika. Glavni je cilj aplikacije pružiti podršku, motivirati i usmjeravati korisnike na putu prema razvoju tih vještina. Rješavajući jednostavne i zanimljive dnevne zadatke korisnik svaki dan napreduje u vlastitom razvoju.

U kategoriji Innovation najboljim je proglašen projekt Random Walk, koji se bavi razvojem platforme za obilazak sadržaja i turističke mobilne aplikacije. Osnovna aplikacija turistima pomaže pri odabiru turističkih lokacija, sukladno njihovom trenutnom položaju I vremenu koje ima stoji na raspolaganju.

Imagine Cup omogućuje mladima diljem svijeta da realiziraju svoje tehnološke i poslovne ideje uz savjete i smjernice uglednih stručnjaka iz područja IT tehnologije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije