Općina Vinica nabavila bolesnički krevet za potrebe mobilnog palijativnog tima

Posljednjih godina sve više bolesnika u terminalnoj fazi bolesti kao i članova njihovih obitelji izražava želju za mogućnošću medicinskog zbrinjavanja i pružanje sve potrebne medicinske pomoći u vlastitoj kući.

Obzirom na potrebu ove vrste zdravstvene skrbi, u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije osnovan je mobilni palijativni tim koji zbrinjava nekoliko pacijenata i na području Općine vinica. Dr. Marija Kolačko koja vodi spomenuti tim upoznala je načelnika Općine Vinica sa stanjem na području Općine kao i potrebama pacijenata s kojima se sreće na terenu, a jedan od najvećih problema je nedostatak odgovarajućih ortopedskih pomagala, posebno bolesničkih kreveta.

Na zamolbu voditeljice dr. Kolačko, Općina Vinica financirala je nabavu bolesničkog kreveta prilagođenog i najtežim bolesnicima vrijednosti 7.500 kuna.

– Krevet će biti vlasništvo Općine i temeljem Sporazuma koji smo potpisali sa Domom zdravlja koristiti će ga isključivo bolesnici s našeg područja. Bolesnički krevet s madracem nabavili smo od poduzeća ZE-MA d.o.o. i već se koristi – izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac, koji je ujedno izrazio pozitivno mišljenje za takav vid skrbi o najtežim bolesnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije