Radionica Konjičkog kluba Eskadron okupila mlade jahače svih konjičkih klubova

Radionica Konjičkog kluba Eskadron okupila mlade jahače svih konjičkih klubova

Konjički klub Eskadron je na prostoru jahaone u Optujskoj ulici u Varaždinu ove nedjelje, 23. listopada, organizirao radionicu o temeljnim vještinama jahanja, koju je vodi dr. vet. med. Darko Selanec, a koja je bila namijenjena svima onima koji su zainteresirani za konjički sport.

– S obzirom da je Eskadron najmlađa udruga u varaždinskoj konjičkoj obitelji osmislili smo program edukacije koji se temelji na kvalitetnom druženju zaljubljenika u konje i onih koji bi to tek trebali postati. Radionica održana u nedjelju okupila je 15 mladih jahača koji su zainteresirani za konjički sport, a uključivala je predavanje i demonstraciju. Okupljeni su bili jahači svih konjički klubova naše županije i šire – rekao je dr. vet. med. Selanec.

– Djeca su radila elementarne vježbe, a sudeći po njihovim reakcijama, bilo im je odlično, edukativno te su bili zadovoljni. Moramo uzeti u obzir kako je riječ o mladim jahačima koji tek trebaju steći iskustvo, a upravo su u nedjelju dobili tu priliku. Imali su i priliku družiti se s predstavnikom Hrvatskog konjičkog saveza Filipom Rožmarićem – nastavio je Selanec.

Nakon radnog dijela polaznici su razmijenjivali mišljenja i informacije uz druženje.

Udrugu Eskadron Varaždin osnovali su početkom godine branitelji s ciljem povećanja interesa kod sviju za bavljenjem konjarstvom, naročito kod branitelja i njihove djece.

– Nismo zamišljeni kao komercijalna konjička udruga, već se baziramo na rehabilitaciji i rekreaciji. Ipak, financijski problemi stalno nas muče. Velike teškoće nailazimo u zimskom periodu jer u hali i jahaoni nemamo osvjetljenja. Osim toga, velik nam je problem smještaj konja kojih bi bilo više kad bismo imali adekvatne bokseve – kazao je Selanec i dodao kako unatoč problemima ne misle prestati s aktivnostima, ali i kako udruga ne bi funkcionirala bez podupiratelja: Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, Parkova d.d., Ambulante za male životinje dr. Sabolić, pilane Golub, HNK Varaždin, Udruge branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Ukoliko volite konje i želite se uključiti u rad udruge, ili pomoći na bilokoji način, možete se javiti u jahaonu ili na njihovu Facebook stranicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije