Sveti Đurđ: Varaždinska Čistoća nastavlja s edukacijom po školama

U utorak je varaždinska Čistoća postavila kante za primarnu selekciju otpada u Osnovnoj školi Sveti Đurđ, gdje će uskoro i učenici početi sa razdvajanjem otpada, nakon što to već čine u svojim domovima.

Općina Sveti Đurđ bila je naime jedna od prvih općina čiji žitelji su započeli s projektom selekcioniranog prikupljanja otpada. Osnovna škola Sveti Đurđ broji tristotinjak učenika.

– Što više otpada razdvojimo, i što više otpada prikupimo tako, više ćemo moći ponovno iskoristiti, a samim time će priroda biti manje zagađena. Kao što već sigurno dobro znamo, ali odsad ćemo i u našim učionicama razdvajati smeće – kazala je Melita Bontek, nastavnica Prirode i društva te Biologije, objašnjavajući svojim učenicima razlog posjete djelatnika Čistoće.

Što se tiče kanti za otpatke, u svakoj učinonici i zajedničkim prostorijama bit će postavljene po tri kante, za plastiku i ambalažu, papir te za ostali otpad.

Jelena Vadla i Franjo Rajner iz Čistoće objasnili su osnovnoškolcima iz Svetog Đurđa kako selekcionirati otpad, iako su oni već pokazali zavidno znanje. Najviše dvojbi je bilo oko “umjetnih materijala”, stiropora, polimerskih materijala, no ekipa iz Čistoće je sve razjasnila radoznalim klincima, kojima se novost u razredima itekako dopala.

Škola u Svetom Đurđu tek je jedna od niza škola u kojima su postavljene kante za primarnu selekciju otpada. Iz Čistoće najavljuju da će nastaviti s projektom informiranja javnosti o važnosti selekcije, a što je još važnije, i djelovati na terenu da se što više otpada prikupi kroz primarnu selekciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije