Tjedan sporta u Lepoglavi: Više od tisuću djece sudjelovalo u aktivnostima

Više od tisuću učenika osnovnih škola te djece iz dječjih vrtića s područja Grada Lepoglave sudjelovalo je u programima koje je Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave organizirala povodom ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.

– Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a glavna tema kampanje i za ovogodišnji Tjedan sporta je ‘#BeActive’, kako bi se ovom akcijom potaknula javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna, nego i cijele godine. Lepoglavska sportska zajednica organizirala je sportske aktivnosti i događaje u koje je uključena šira društvena zajednica – dječji vrtići, osnovne škole, sportski klubovi i udruge. Programi su tijekom ovog tjedna provedeni u Lepoglavi, Višnjici, Kamenici i Žarovnici, a posebno smo zadovoljni odazivom učenika osnovnih škola za koje smo organizirali i uspon na Ivančicu i Ravnu goru – istaknuo je Damir Kužir, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave.

Valja istaknuti kako Lepoglava – Europski grad sporta 2015. sudjeluje u zajedničkom europskom projektu – Planine zovu, zajedno sa slovačkim Košicama, ovogodišnjim Europskim gradom sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije