KUD Vinica oduševio koreografijom ‘Viničke vinske špelancije’ u Slovačkoj

Članovi folklorne i tamburaške sekcije Kulturno umjetničkog društva Vinica i članovi folklorne grupe Osnovne škole Vinica gostovali su proteklog vikenda u Slovačkoj te sudjelovali na proslavi kojom je obilježena 60. godišnjica rada FS Slnečnica-Sunečnik iz mjesta Gayari (u Bratislavskoj regiji) s kojim KUD Vinica surađuje još od 2009. godine.

KUD-ovci su oduševili domaćine viničkom koreografijom ‘Viničke vinske špelancije’, a mali folkloraši iz Osnovne škole zahvaljujući svojim voditeljicama Snježani Gašparić i Gordani Kos Kolar, odlično su, odradili posao predstavivši se koreografijom ‘Prigorje’. Nakon nastupa, uz večeru, još dugo u noć nastavljeno je druženje s domaćinima.

– Suradnja KUD-a Vinica i FS Slnečnica – Sunečnik nastavlja se već ove jeseni u Vinici, na Smotri folklora, a nadamo se da će ova suradnja potaknuti i naše općine nasuradnju te pripremu eventualnih zajedničkih projekata. Nas posebno veseli što su nova poznanstva sa svojim vršnjacima iz Gajarya, također folklorašima, stekli mali folkloraši iz Osnovne škole Vinica koji su nakon nastupa veći dio večeri proveli u igri sa svojim domaćinima na odlično opremljenom igralištu koje se nalazi odmah uz društveni dom – rekao je Andrija Bedenik, tajnik KUD-a Vinica.

Prilikom posjeta Slovačkoj, folkloraši su posjetili i utvrdu, stari grad Devin s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije