FOTO Druga gimnazija dobila novo igralište: ‘Radimo na promociji zdravog života’

Uoči otvorenja sportskog igrališta, učenici Druge gimnazije pripremili su program u kojem su pokazali svoje plesne i sportske sposobnosti, a osim učenika, na otvorenju su prisustvovali župan Varaždinske županije Predrag Štromar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet, zamjenik župana Alen Kišić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek te vlasnik tvrtke Gumiimpex Damir Kirić.

Ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan, izrazila je zadovoljstvo ovim projektom.

– Vanjsko sportsko multifunkcionalno igralište na Drugoj gimnaziji Varaždin koje je danas službeno otvoreno je prvo takvo igralište u gradu Varaždinu i u Varaždinskoj županiji. Za nas kao školu to izrazito puno znači i to nam je na neki način potvrda kao sportskoj gimnaziji da nas Varaždinska županija podržava i da ulaže u nas – rekla nam je ravnateljica škole.

Druga gimnazija 2011. godine krenula je s realizacijom ideje sportske gimnazije.

– Taj se projekt pokazao i više nego uspješan i naši sportaši u sportskim razredima postižu jako dobre rezultate kako u školskom sportu, tako i u profesionalnom sportskom životu. Ova investicija i multifunkcionalno igralište koje je napravljeno po najsuvremenijoj tehnologiji – gumena podloga i akrilni premaz čiji je izvođač je tvrtka Gumiimpex iz Varaždina – nije namijenjena samo za učenike sportaše, već nam je primarna ideja da se što više naših učenika uključi u školski sport – istaknula je ravnateljica.

Druga gimnazija uključena je i u dvogodišnji projekt ‘Škole koje promiču zdravlje’. U sklopu toga, naglasak je na vježbanju, zdravim životnim navikama i školskoj prehrani. Svaki tjedan, jedan dan, svaki će učenik dobiti voće.

– Osim što ćemo definitivno promovirati školski sport, krećemo djelomično i sa školskom prehranom koja će se realizirati kroz jedan voćni dan u tjednu. Srednjoškolska prehrana u školama jednostavno ne postoji. Srednjoškolci su po tom pitanju zanemareni. Sport i zdrav način života od presudne su važnosti u razvijanju mladih ljudi u adolescenciji, odnosno srednjoškolaca – dodala je ravnateljica.

Učenicima se obratio i župan Predrag Štromar te je ovom prilikom pohvalio odlične rezultate učenika te istaknuo poseban uspjeh – Četvrto mjesto na ovogodišnjem natjecanju Euro Uefa School 2016. u Francuskoj. Dodao je kako je Županija financirala projekt s 288 tisuća kuna, dok je ukupna investicija vrijedna preko 400 tisuća kuna.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek istaknuo je kako je ova investicija, nakon izgrađene dvorane, bila izrazito potrebna, zato što učenici koji polaze sportski program, osim u svojim klubovima, moraju dobiti određene sposobnosti i u školi.

Realizacija ovog igrališta puno znači za učenike Druge gimnazije, pogotovo za nas sportaše. Imat ćemo više mogućnosti za igru, tjelesni i moći ćemo igrati više sportova – rekao je Fran Murk, učenik prvog razreda Druge gimnazije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije