Lepoglavska čipka traži statiste: Traži se 1200 osoba za milenijsku fotografiju

Od 22. do 25. rujna u Lepoglavi će se održati jubilarni 20. međunarodni festival čipke. Povodom dva desetljeća održavanja ovog značajnog festivala na kojem se predstavlja bogata lepoglavska čipkarska tradicija, a Lepoglava potvrđuje status jednog od svjetski čipkarskih centara, organizatori festivala odlučili su značajan festivalski jubilej obilježiti snimanjem jedinstvene milenijske fotografije, piše Lepoglava.net.

> Donosimo program dvadesetog po redu festivala čipke u Lepoglavi

Fotografiju će snimiti najpoznatiji hrvatski snimatelj milenijskih fotografija Šime Strikoman, a motiv fotografije bit će lepoglavska čipka.

Za snimanje fotografije potrebno je 1200 statista koji će činiti lepoglavsku čipku pa organizatori Festivala pozivaju sve zainteresirane građane da sudjeluju u snimanju ove jedinstvene fotografije koja će postati dio lepoglavske povijesti.

Fotografija će biti snimana za vrijeme trajanja 20. međunarodnog festivala čipke i to 23. rujna, u petak, u 12 sati na nogometnom igralištu Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi.

Zainteresirani građani koji žele sudjelovati u snimanju milenijske fotografije pozvani su da svoje učešće na snimanju prijave do 15. rujna na adresu Mirko Varović, Trg 1. hrv. Sveučilišta 5, 42250 Lepoglava ili na adresu elektroničke pošte: mirko.varovic@vz.t-com.hr ili pak pozivom na broj mobitela 099 200 1937.

U snimanju milenijske fotografije mogu sudjelovati svi zainteresirani građani bez obzira žive li ili ne žive na području grada Lepoglave, dakle uvjeta nema.

Odmah nakon snimanja fotografije, kako bi sudionici snimanja imali uspomenu na taj događaj, njen će snimatelj upriličiti prodaju fotografija po cijeni od 20 kuna za fotografiju A5 formata odnosno 40 kuna za fotografiju A4 formata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije