Vlada odobrila: Novi vrtić u Knegincu Gornjem, u Sračincu će dograditi postojeći

Na svojim službenim internetskim stranicama, Vlada Republike Hrvatske objavila je kako je odobreno zaduženje za dvije općine iz Varaždinske županije.

Riječ je o općinama Gornji Kneginec i Sračinec. Općina Gornji Kneginec tako će moći krenuti u izgradnju novog vrtića, dok će Sračinec krenuti u dogradnju istog.

– Općini Kneginec daje se suglasnost za zaduženje kod OTP banke Hrvatska d.d., Zadar, u iznosu od 11.5 milijuna kuna s rokom otplate kredita od deset godina (120 jednakih mjesečnih rata), uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 2,98 posto bez naknade za odobrenje kredita. Sredstva će se koristiti za financiranje investicije ‘Izgradnja dječjeg vrtića u Gornjem Knegincu’ sukladno Odluci Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec – stoji na internetskoj stranici Vlade RH.

Sračinec je dobio dozvolu za zaduženje od 4,7 milijuna kuna.

– Općini Sračinec daje se suglasnost za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 4.7 milijuna kuna s rokom otplate kredita od 15 godina bez počeka u jednakim tromjesečnim uzastopnim ratama, uz promjenjivu godišnju kamatnu stopu od 3,00 posto i jednokratnu naknadu za obradu kredita u visini 0,8 posto iznosa odobrenog kredita.Sredstva će se koristiti za financiranje kapitalnog projekta dogradnja dječjeg vrtića u Općini Sračinec sukladno Odluci Općinskog vijeća o dugoročnom zaduživanju Općine Sračinec od 14. lipnja 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije