Prilaz u podzemu garažu iz Zagrebačke – rješenje koje bi trebalo postati trajno

Privremena regulacija prometa u vrijeme trajanja Špancirfesta pretvorila je dio od križanja Zagrebačke s Kapucinskim trgom u dvosmjernu ulicu.

Glavni razlog tome, kako je objašnjeno u najavi sigurnosnih i prometnih mjera vezanih uz Špancirfest, je lakši pristup podzemnoj garaži brojnim gostima koji će tijekom održavanja Špancirfesta posjetiti Varaždin.

> ‘Sve je spremno za Špancirfest uz novu, višu razinu sigurnosti!’

Sasvim je to logičan potez, budući da je riječ o glavnoj cesti koja vodi u središte grada, a dosad se po dolasku na križanje kod HNK moglo skrenuti jedino desno prema policiji i kružno, zaobišavši cijelu gradsku jezgru, doći do podzemne garaže. Ili, ako su putnici-namjernici bili upućeni u gradski promet, što većina, dakako, nije, spustiti se do garaže Ulicom Zrinskih i Frankopana.

Iako zbog prometne signalizacije potez od Zagrebačke ulice do podzemne garaže ne izgleda previše atraktivno i bode u oči kao da je na tome dijelu riječ o nekakvim radovima na cesti, za nadati se da je ovo rješenje prvi korak prema preuređenju tog dijela ceste (ako je potrebno, i dodavanjem još jednog prometnog traka, nauštrb širokih pločnika s obje strane) da takvo prometno rješenje, koje je jedino i logično, postane – trajno. Na potezu je struka, koja zasigurno ili već ima gotovo ili može osmisliti kvalitetnog rješenje za promet na tome potezu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije