Marin Kišić nakon informatičke olimpijade: ‘Žao mi je što nisam osvojio medalju’

U Rusiji je ovih dana održana 28. Međunarodna informatička olimpijada, na kojoj se natjecao i hrvatski tim koji su činili učenici zagrebačke XV. gimnazije (MIOC-a) Domagoj Bradač, Adrian Beker i Vilim Lendvaj, dok je Marin Kišić, učenik Prve gimazije Varaždin bio jedini predstavnik iz Varaždinske županije.

Domagoj Bradač osvojio je srebro, Adrian Beker i Vilim Lendvaj svojim su znanjem zaslužili broncu, dok je Varaždinac Marin Kišić, koji je bio drugi na kvalifikacijama u Hrvatskoj, ostao bez medalje.

– Dojmovi su odlični, bilo mi je veliko zadovoljstvo sudjelovati na tako velikom natjecanju i jako mi je drago da sam upao u tim, ali razočaran sam natjecanjem jer smatram da sam osvojiti bodove za broncu – ispričao je Marin Kišić nakon natjecanja i dodao.

– Pripreme su bile dobre, ali tako je to – nekad ostvarim odlične, a nekad manje dobre rezultate-

Hrvatska je tako osvojila ukupno 21. mjesto. Bili smo bolji od Tajlanda, Italije, Švedske i Srbije, a da uđemo među deset najboljih na svijetu falilo nam je nešto manje od 250 bodova, piše Srednja.hr.

S ukupno 2038 bodova i tri zlatne medalje, na ‘Informatičkoj olimpijadi’ najbolja je bila Kina. Rusija i Iran osvojili su drugo i treće mjesto, dok je SAD s 1640 zasjeo tek na petu poziciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije