Hitna: ‘Žao nam je zbog nemilog događaja i što je vijest završila u medijima’

U javnost je ovih dana izašao slučaj žene iz Ivanca koja je, kako kaže, doživjela neugodno iskustvo u vozilu hitne pomoći.

Prema njezinim riječima, hitnu pomoć je pozvala jer joj je pozlilo nakon slavlja, no dok su se vozili prema varaždinskoj bolnici istukao ju je medicinski tehničar.

> Žena iz Ivanca pozvala hitnu pomoć, a onda od medicinskog tehničara dobila šamar

Upravo je zbog ovog slučaja Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije sazvao konferenciju za medije na kojoj su se o cijelom slučaju očitovali ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec i rukovoditeljica Uprave za stručne poslove Zavoda Jasminka Begić.

– Žao nam je da je takva vijest izašla u medijima, a moramo reći kako smo već 14. kolovoza započeli postupak zato što postoji protokol koji je unutar Zavoda za hitnu medicinu predviđen, a to je obrazac o prijavi izvanrednih događaja. O samoj intervenciji nećemo govoriti radi zaštite pacijentice i profesionalne tajne, ali možemo govoriti o okvirnim stvarima – započela je Jasminka Begić i nastavila.

– Već 14. kolovoza dobili smo prijavu od naše ekipe da su imali izvanredan događaj koji je odstupao od redovnog obavljanja djelatnosti. Postupak smo započeli prvi idući radni dan, 16. kolovoza i zaprimili u posjetu pacijenticu koja nam je dala prigovor na taj događaj. Postupak smo proveli, danas smo imali stručno vijeće i etičko povjerenstvo te smo obavijestili sve nadležne institucije. Žao nam je da je do napisa i toga došlo, upućujemo ispriku pacijentici što je sudjelovala u tom nemilom događaju.

Ipak, Begić je istaknula, kako ne mogu prejudicirati što se dogodilo ‘jer se postupak mora službeno provesti, a za to su zadužena nadležna tijela’.

– Izjave o tome u kakvom je pacijentica bila stanju ne možemo davati jer je to dio profesionalne tajne. Možemo samo reći da je naša ekipa izašla na intervenciju, obavila svoj posao i uredno ispunila medicinsku dokumentaciju te su napomenuli da je došlo do nemilog događaja.

Tehničar će, kako su rekli, još uvijek na poslu, a konkretne mjere ne mogu provesti dok nadležne institucije ne obave svoj posao.

– Tehničar je raspoređen na poslove adekvatne njegovom trenutnom stanju, a ostalo ne želimo komentirati – zaključila je Jasminka Begić, rukovoditeljica Uprave za stručne poslove Zavoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije