Lani na Špancirfestu 30 kaznenih djela i prekršaja, sada viša razina sigurnosti!

Za vrijeme održavanja turističke manifestacije ‘Špancirfest 2015’ zabilježeno je 19 kaznenih djela, 12 prekršaja i 11 ostalih događaja.

Podaci su to koje smo dobili od Policijske uprave varaždinske, u odgovoru na naš upit oko sigurnosnih mjera koje su ove godine podignute na višu razinu, a kojima nisu zadovoljni varaždinski ugostitelji.

> Varaždinski ugostitelji: ‘Špancirfest donosi promjene, no uvijek na našu štetu’

> Turistička zajednica: ‘Raspisani su javni natječaji s jasno definiranim kriterijima’

– Prvi vikend manifestacije pokazao je da je rješenje oko korištenja staklene ambalaže, čaša i flaša na terasama ugostiteljskih objekata loše, jer su gosti pod utjecajem alkohola razbijali čaše i flaše te urinirali po površinama uže jezgre grada. Zbog specifične podloge, granitnih kocki, komadi razbijenog stakla teško se mogu očistiti te osim što pružaju ružnu sliku, predstavljaju i opasnost za građane, posebno djecu koja se kreću ili igraju na tim površinama – informirali su nas iz PU varaždinske.

Stoga je Policijska uprava Turističkoj zajednici Grada Varaždina predložila da se tijekom trajanja manifestacije zabrani korištenje staklene ambalaže na svim ugostiteljskim terasama i u svim privremenim ugostiteljskim objektima koji nemaju kontrolirani ulaz i izlaz, a koji se nalaze na prostoru održavanja manifestacije.

Navedeni je prijedlog prihvaćen, a o novoj razini sigurnosti, prometa i komunalnog reda u vrijeme trajanja Špancirfesta bit će govora u petak, 19. kolovoza, na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

O toj će temi govoriti Darko Dragičević, voditelj službe policije, i Darko Jurčec, načelnik PU varaždinske, zatim Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina, Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjekla za komunalni sustav i urbanizam, te Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije