‘Ljeto u Trnovcu’ završeno Seoskim igrama: Titulu najboljih ponijeli ‘Pajdaši’!

Seoskim igrama starih sportova održanim u subotu na prostoru ispred DVD-a Trnovec, završena je manifestacija ‘Ljeto u Trnovcu’, koja je u dva dana brojnim posjetiteljima ponudila kulturne, sportsko-rekreacijske i zabavne sadržaje.

U Seoskim igrama starih sportova vještinu, snagu i spretnost odmjerili su članovi šest ekipa. Titulu najboljih ponijeli su ‘Pajdaši’ s osvojenih 110 bodova. Odmah iza njih bila je ekipa ‘Bagrem park’ sa 100 bodova. Na treće mjesto plasirala se ekipa ‘DVD Trnovec’ s 46, zatim M.O. Bartolovec s 42, M.O. Zamlaka s 38 te na posljednjem mjestu M.O. Žabnik s 34 boda.

Za konačnu pobjedu zbrajao se pojedinačni plasman ekipa u potezanju užeta, skoku s mjesta u dalj, hodanju na štulama, trčanju u vreći, prenošenju košare na glavi te prenošenju vode putom i prelijevanje u bačvu.

– Seoske igre starih sportova očuvanje su tradicije i sjećanja na nekadašnji način zabave i bavljenja sportom. Zadovoljna sam što su se, uz one nešto iskusnije natjecatelje, pridružili i mlađi mještani, a ekipa ‘Pajdaši’ je pokazala da se najbolje pripremila i zasluženo osvojila prvo mjesto. Ono što je još važnije da su se svi zajedno dobro zabavili jer ipak su ovo igre gdje je sportskih duh i dobro druženje u prvom, a rezultat u drugom planu – rekao je nakon natjecanja načelnik općine Zvonko Šamec, koji je prije početka sportskog nadmetanja svim ekipama zaželio puno uspjeha.

Dan ranije, u petak, ‘Ljeto u Trnovcu’ ponudilo je, u povodu blagdana Gospe Snježne, tradicionalno proštenje te prezentaciju ‘Dana makovnjače’ odnosno prezentaciju ‘trnovečke makovnjače’ po kojoj je taj kraj nadaleko poznat.

Nakon toga održan je i kulturno-umjetnički program u izvedbi KUD-a ‘Mak’ u sklopu kojeg su sudjelovali i gosti iz Italije iz Castelraimonda, mjesta udaljenog 200-tinjak kilometara sjeveroistočno od Rima. Članovi talijanskog kulturno-umjetničkog društva istaknuli su oduševljenje prijemom u Trnovcu i svime što su vidjeli i doživjeli u nekoliko dana boravka u općini Trnovec Bartolovečki. Gosti iz Italije također su revijalno nastupili u nekoliko disciplina Seoskih igara.

Manifestacija ‘Ljeto u Trnovcu’ održana je u organizaciji općine Trnovec Bartolovečki, Kulturno-umjetničkog društva ‘Mak’, Udruge žena ‘Trnovečko srce’ Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnovec te Mjesnog odbora Trnovec II.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije