‘Knjižnica na otvorenom’: Čitajte danju i noću u Varaždinskim Toplicama!

Svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu te polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Varaždinskim Toplicama i Svibovcu, a u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, u petak je u Varaždinskim Toplicama započelo višednevno obilježavanje Dana grada bogatim programom sa brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima.

Događanja u petak okončana su proslavom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja na središnjem gradskom trgu programom u organizaciji Udruge HVIDR-a, Podružnica i Klub UDVDR-e.

Od sadržaja ove subote izdvajamo ‘postavljanje klopoca’ u organizaciji Udruge vinogradara ‘Sveti Martin’ Varaždinske Toplice. Postavljanje klopoca je u 16 sati u Leskovcu Topličkom. Također od 16 sati održat će se prezentacija vatrogasne opreme i vozila nakon čega od 18 sati slijedi vatrogasna vježba. Oba programa su u organizaciji DVD-a Varaždinske Toplice, a održat će se na Trgu Republike Hrvatske.

U jutarnjim satima, u organizaciji Udruge ‘Put prirode’ otvorena je ‘Knjižnica na otvorenom’. Prema riječima Luke Krainca iz Udruge riječ je o multifunkcionalnoj knjižnici čiji su sadržaji u potpunosti besplatni za sve. U knjižnici se mogu besplatno čitati knjige, listati slikovnice za najmlađe, igrati šah, a knjižnica se može koristiti i u noćnim satima zahvaljujući postavljenim solarima.

Objekt je trajno postavljen na šetnici u ‘Ulici nad zidom’, a knjižnica ostaje otvorena do listopada. Samo otvorenje okupilo je lijep broj posjetitelja. Gradonačelnica Goranka Štefanić zahvalila je Udruzi na realizaciji ovog projekta kao i na ostalim aktivnostima koje članovi udruge provode. Za ‘Knjižnicu na otvorenom’ rekla je da je preteča nove gradske knjižnice, projekt kojeg Grad planira realizirati u suradnji s resornim ministarstvom.

Nedjeljni program počinje turnirom u odbojci na pijesku u organizaciji ‘Mladih tuhovečke Miline’. Turnir počinje u 10 sati u Tuhovcu. Od 17 sati kraj Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Marin Ranteš održat će prezentaciju ekstremnog biciklizma ‘Aqua Dirt Jam’. Dani grada Varaždinskih Toplica, ‘Lovrečevo 2016.’ traju do ponedjeljka 15. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije