Plaža na Kapucinskom možda nema more, ali zato ima maglicu

Plaža na varaždinskom Kapucinskom trgu možda nema more, nema čak ni rijeku ni jezero, ali Varaždinci se na njoj mogu osvježiti na nekoliko načina.

Jedan od njih je tzv. ‘unutarnje’ osvježenje, a svodi se na ispijanje piva, gemišta, sokova i ostalih napitaka čija je svrha ne samo fiziološka, nego i, čak možda i primarnije, socijalna.

Drugi najpopularniji način je kupanje u tamošnjoj fontani, što najviše privlači djecu, dok odrasli nisu previše skloni toj vrsti osvježenja. Ponekim roditeljima čak popriličnu glavobolju zadaje pitanje što na kraju zabave učiniti s djetetom mokrim od glave do pete, i to obučenim.

Takve probleme rješava, čini se – uspješno, nova instalacija na Kapucinskom trgu – ‘magični’ osvježivač smješten odmah do nogometnog i odbojkaškog terena koji raspršuje maglicu čija je svrha da vam bude manje vruće, a da vam pritom odjeća ostane suha.

Osvježivač je postavljen za protekloga razdoblja kada su Varaždinom vladali sivi oblaci, niže temperature i pljuskovi, no sada se pokazuje kao pravo rješenje koje su objeručke prihvatili sportaši koji koriste tamošnje terene, dok su maglicom, naravno, najviše impresionirani oni najmlađi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije