Robert Markovčić, šaman iz Svetog Đurđa, predviđa kataklizmu još ove godine!

Do kataklizme će doći u drugoj polovici godine. Rusi će iznenada napasti EU i izbit će Treći svjetski rat. NATO-ova flota u Jadranu bit će uništena nuklearnim udarima. Rat će trajati tri mjeseca. Rusi će biti zaustavljeni na Rajni, a poginut će trećina čovječanstva. Potom će se zbog geotektonskih poremećaja aktivirati vulkani, pa će nad Europom zavladati tri dana i tri noći mraka, a opasne čestice u zraku pobit će drugu trećinu čovječanstva. Tko preživi zimu, čekaju ga mir i blagostanje, koji će trajati tisuću godina.

Robert Markovčić, 42-godišnji šaman iz Podravine, tvrdi da se više od 3000 proročanstava – od Biblije preko Nostradamusa i braće Tarabić do suvremenih njemačkih proroka – slaže da će se situacija upravo tako razvijati.

U pravi je čas, smatra, završio svoje životno djelo, obiman priručnik pod naslovom ‘Preživjeti Apokalipsu’.

– Pred nama su teška vremena, pa je jedan od najvažnijih motiva bio da prenesem svoje znanje. Ovime želim minimalizirati žrtve i štetu koja prati kolaps svake civilizacije – poručuje živopisni Markovčić, s kojim smo razgovarali na njegovu imanju u Svetom Đurđu kod Ludbrega, gdje se prije 15-tak godina skrasio nakon burne mladosti i nakon izlaska iz Lepoglave, gdje je sedam godina robijao zbog – terorizma.

Znakovi kataklizme

– Prema vidovnjacima, do Apokalipse će doći između žetve pšenice i berbe kukuruza. Oni vide da je godina prije bila jako bogata i da ljudi imaju mnogo vina i rakije, a prošla godina bila je najbogatija u zadnjih trideset. Dva izvora govore o tome da će u Njemačkoj karneval biti prebačen na dane posta, a ove je godine u Bavarskoj bila željeznička nesreća u vrijeme karnevala i sam kardinal je naredio da se karneval pomakne u prvi tjedan posta. Ratu će prethoditi tri atentata, a jedan se već dogodio – ubojstvo britanske europarlamentarke koja se suprotstavljala Brexitu. Dva dana potom Rusi će napasti – uvjeren je Markovčić.

Njegov priručnik, čijih je više od 800 stranica učinio besplatno dostupnima na internetu, pun je kontroverznih ideja o ‘novome svjetskom poretku’.

Većinu knjige ipak čine praktični savjeti o preživljavanju u divljini, koji mogu biti korisni u slučaju da najesen baš i ne izbije Treći svjetski rat. Markovčić je kompilirao više od 200 vojnih i civilnih priručnika o preživljavanju, kao i literaturu o ljekovitom bilju, gljivama, lovu i ribolovu, gradnji nastamba i štošta drugo, a mnoge je stvari i sam isprobao.

Za apokalipsu, spremni!

U mongolskom šatoru jurti pet se dana u dravskoj prašumi prehranjivao gljivama, puževima, glistama, mravljim jajima i hruštevima. Kao jedan od rijetkih hrvatskih sokolara, obilazio je viteške sajmove, na kojima je bio i s vranom zvanom Kro, dresiranom da govori, istom onom iz serijala ‘Najveći hrvatski misteriji’ Roberta Knjaza.

I službeno je instruktor preživljavanja u divljini.

– Kad Rusi dođu, nema svrhe suprotstaviti im se, treba ih pustiti da odu prema zapadu – kaže Markovčić.

Za trenutak kataklizme ima spreman samo ruksak s naglavnom svjetiljkom, solarnim punjačem baterija, nožem ‘švicarcem’ i još nekoliko sitnica. Jedna od ‘sitnica’ u njegovu ruksaku je i sat ‘Apokalipso’. Mjeri vrijeme, a ujedno je i kompas te ‘šalabahter’ za Morseovu abecedu.

Rođenje boljeg društva

Kontroverzni šaman rođen je u Njemačkoj, ali je odrastao kod bake i djeda u Velikom Bukovcu. Uoči polaska u školu, vratili su ga u Njemačku roditeljima, koji su za njega, kaže, bili stranci.

Otac je, pripovijeda, bio nasilan. Kad je navršio 19 godina, pobjegao je u Legiju stranaca kako ne bi završio u zatvoru jer je, kaže, plinskim pištoljem nastrijelio trojicu muškaraca koji su ga bili napali u tramvaju.

– Prošao sam obuku i u Marseilleu sam čekao da me nekamo pošalju, no policija je pronašla bratov dnevnik, u kojem je pisao kako pripremamo bombaške napade u Njemačkoj, što je bila čista izmišljotina. Policija je to javila Legiji stranaca i otpustili su me s kartom za Stuttgart. Nisam želio u zatvor, pa sam pješice krenuo baki i djedu u Hrvatsku – pripovijeda Markovčić.

Nakon dolaska u Hrvatsku, javio se u vojsku i završio u BiH kao pripadnik postrojbe u kojoj su bili stranci.

– Nakon nekog vremena uhitili su me. Osuđen sam na osam godina, a u Lepoglavi sam odležao sedam – ne skriva Markovčić tamne epizode iz svoje prošlosti.

‘Vjerovanje u rođenje boljeg društva nakon smrti ovog dekadentnog, daje nam vjeru’, piše on u završnome poglavlju svojega priručnika, koji se može čitati kao ‘Sam svoj majstor’ za preživljavanje bez struje, tekuće vode, nafte, novca…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije