U HZZ-u predstavljen projekt ‘Zaželi’, svrha mu je zapošljavanje žena

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu je na okruglom stolu predstavljen projekt pod nazivom ‘Zaželi’. Riječ je o projektu koji se provodi u okviru Programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici, a s ciljem promicanja zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, piše Lepoglava.net.

– Radi se o programu zapošljavanja nezaposlenih žena iz evidencije zavoda, koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima te se kroz ovaj program na razini Hrvatske zaposlilo preko dvije i pol tisuće osoba – istaknula je Branka Šaško iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dodavši kako je na području Varaždinske županije tako zaposleno 60-ak žena koje će raditi šest mjeseci.

U program se uključio i Grad Lepoglava zaposlivši u okviru ovog programa pet djelatnica koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Za provođenje tog programa odnosno zapošljavanje pet novih djelatnica Grad je ostvario državnu potporu u iznosu od 109.699,20 kuna.

O iskustvima vezanima za ovaj projekt kao i aktivnoj socijalnoj politici na okruglom je stolu govorio zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

– Razmijenili smo iskustva s kolegama o radu naših pet djelatnica koje je Grad Lepoglava zaposlio u okviru ovog programa, a koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Nadam se da će se zaključci naše rasprave uzeti u razmatranje na višim razinama kad govorimo o nastavku provođenja ovakvih mjera poticanja zapošljavanja i razvijanja socijalnih usluga u zajednici jer je šest mjeseci premalo za značajni utjecaj kojeg ove djelatnice čine svojim radom – rekao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Zahvaljujući projektu Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine, brinući se za nemoćne osobe s gradskog područja koje tako nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje bi teško mogle normalno živjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije