FOTO Najbolji kuhari kuhali za goste Gourmeta, puni doživljaj pokvario pljusak

Drugi dan eno-gastronomske manifestacije ‘Gourmet Varaždin 2016’ donio je cijeli niz događanja.

Jutro je pripalo izlagačima koji su se okupili pod egidom ‘Plac – kak je negdar bil’, a sve je popraćeno XVII. izložbom vina Varaždinske županije ‘Vinska rapsodija 2016’.

> FOTO Gourmet: Jutro u znaku placa i vina, popodne u znaku najboljih restorana

Poslijepodne je pripalo prezentaciji ugostitelja ovoga kraja. Odazvalo se njih 14; restorani August, Bedem, Raj, Šanjek, hoteli La Gus, Varaždin, Minerva, Turist, Trakošćan, slastičarnice Piece of Cake, Dora i Šešet te Udruga kuhara Varaždinske županije i Gospodarska škola Varaždin.

Uz delicije koje su pripremili za ovu priliku bilo je posluživano vino vinarija Lovrec, Novak, Šafran, Štampar, Mežnarić, OPG Nada Vitez, Fera vino Feričanci, Belović, Pungračić, Cmrečnjak, Kunčić i Tomšić.

Varaždinci i gosti odlično su prihvatili taj dio programa, ali je cjelokupni doživljaj na samome kraju pokvario iznenadni pljusak. Trio Decoro tak je odradio tek dio svoga nastupa

Kakva se sve hrana nudila u subotu popodne na Kapucinskom trgu pogledajte na fotografijama. Možda vas to motivira da Gourmet posjetite u nedjelju, kada je na redu Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda. Ili, kako je najavio gradonačelnik Goran Habuš na današnjem svečanom otvorenu – ‘čvarci, špek, sarma…’

Na otvorenju su govorili i Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije, i Damir Crleni, predsjednik Hrvatskoga kuharskog saveza, dok je službeno manifestaciju otvorio varaždinski župan Predrag Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije