Prosvjed zaposlenika topličke bolnice: Grad nas želi nezakonito oštetiti

Na Trgu Republike u Varaždinskim Toplicama održan je danas mirni skup na kojem su predstavnici zaposlenika Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju pokušali apelirati na vijećnike u Gradskom vijeću Grada Varaždinske Toplice da ne prihvate odluku o izdvajanju pojedinih objekata iz sastava Specijalne bolnice. Na mirnom skupu okupilo se oko 200 zaposlenika topličke bolnice i građana Varaždinskih Toplica.

Predsjednik Radničkog vijeća SB za medicinsku rehabilitaciju Draženko Vuk upozorio je da je na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice uvrštena i odluka da se objekti Lovrina kupelj, Josipova kupelj i Park izdvoje iz sastava topličke bolnice u posebne poslovne subjekte.

Riječ je o izuzetno vrijednim objektima čijim izdvajanjem bi se ugrozila budućnost zdravstvenog turizma u Varaždinskim Toplicama i samim time i brojna radna mjesta u Specijalnoj bolnici.

– Ono što je u cijeloj priči najzanimljivije je to da odluku o tome donosi Grad Varaždinske Toplice, a osnivač bolnice je Varaždinska županija što dovoljno govori o zakonitosti, odnosno nezakonitosti takve odluke – poručio je Vuk.

– Kao povod za izdvajanje iz sastava bolnice gradska vlast navodi činjenicu da se u te objekte u proteklim godinama nije ulagalo iako se zna da je bolnica u proteklim godinama bili u procesu državne sanacije te da samim time nije niti moglo biti nikakvih kapitalnih ulaganja niti novih zapošljavanja kako bi se osiguralo redovito održavanje tih objekata. Kako to da Grad to nije zabrinjavalo u trenutku kad je bolnica bila pod ingerencijom države nego su takav prijedlog donijeli u trenutku kad su osnivačka prava vraćena županiji – upitao se Vuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije