FOTO Rekordan broj djece na Dravanturi: ‘Ovakav sadržaj im uistinu nedostaje’

Zaljubljenici u prirodu, avanturisti i djeca okupili su se ove godine na Dravanturi, trodnevnoj camping i ekološkoj manifestaciji koja se održava od petka, 27. svibnja, do danas, 29. svibnja.

Varaždinski rafting klub ‘Matis’ organizirao je ovu manifestaciju s ciljem očuvanja i upoznavanja dravske okoline, a ove je godine poseban naglasak stavljen na sadržaj za djecu i obitelji.

– Tijekom tri dana prisutni su sudjelovali na besplatnim radionicama i predavanjima vezanim uz temu preživljavanja u prirodi, uživali su u kampiranju i logorskoj vatri te su naučila nove vještine. Sudjelovalo je 150 djece iz Istre i Varaždina u dobi od četiri pa do 13 godina. Uistinu smo jako zadovoljni, moglo bi se reći kako je ovo rekordna Dravantura po broju sudionika. Naročito veseli što je dosta obitelji došlo s djecom, a baš nam je to bilo ove godine u fokusu – rekao je Nikola Želimorski, predsjednik rating kluba Matis.

Kamp, u kojem su prisutni boravili tri dana, večernje priče uz logorsku vatru, edukativna predavanja Gorana Šafareka iz udruge WWF, o bregunicama – jednoj od najugroženijih vrsta ptica duž Drave u Hrvatskoj, pokazne vježbe gašenja vatre, učenje tehnika veslanja i potraga za blagom činili su program koji se pokazao punim pogotkom.

– Djeca su bila sretna, aktivna, znatiželjna, sudjelovala su u svemu, ništa im nije bilo teško, pokazala su velik interes. Osim što su puno naučili, stekli su nova prijateljstva, a naglasak je bio na timskom radu. Čini se kako djeci uistinu nedostaje takvog sadržaja – zaključio je Želimorski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije