Na Drugom festivalu matematike najuspješniji učenici VI. osnovne škole Varaždin

Prošlog petka, 20. svibnja, uspješno je završio Drugi festival matematike na kojem je sudjelovalo preko 1100 učenika i oko 150 nastavnika osnovnih i srednjih škola.

U pojedinačnom natjecanju učenika sudjelovalo je 235 učenika osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali u sedam kategorija.

U ekipnom natjecanju sudjelovalo je 226 ekipa osnovnih i srednjih škola i natjecali su se u pet kategorija.

Učenici su se također na Festivalu predstavili prezentacijama istraživačkih radova i projektima, plakatima i modelima te najljepšim bilježnicama.

Najuspješniji učenici na pojedinačnom natjecanju u kategoriji trećih razreda bili su Dino Kukolja i Filip Juraga – VI. osnovna škola Varaždin, četvrtih razreda Borna Kečkan – Osnovna škola Trnovec, petih razreda Dario Kolman – Osnovna škola Martijanec, šestih razreda Iva Vresk – Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec, sedmih razreda Patrick Ostrognaj – Osnovna škola Ludbreg, osmih razreda David Mikulčić i Janko Vrček – VI. osnovna škola Varaždin, dok je prvo mjesto u pojedinačnom natjecanju srednjih škola zauzela Lana Par, učenica Elektrostrojarske škole Varaždin.

U ekipnom natjecanju najuspješniji nagrađeni učenici u kategoriji 1. i 2. razreda bili su Laura Šinko, Ivan Fluksek, Roko Hrastić i Teo Plantak iz Osnovne škole Tužno, kategoriji 3. i 4. razreda Barbara Kelava, Nikša Perši, Terezija Malbašić i Filip Juraga iz VI. osnovne škole Varaždin, kategoriji 5. i 6. razreda Mirko Bušić, Luka Ivaniš, Martin Flegarić i Mislav Putarek iz VI. osnovne škole Varaždin, kategoriji 7. i 8. razreda Ida Kolmanić, Matea Vuradin, Vedran Cifrek i Leonardo Žugec iz Osnovne škole Novi Marof te Barbara Mikašek, Adam Ban, Iskra Gašparić i Matea Križanić, učenici Prve gimnazije Varaždin.

Varaždinska županija i Odjel za prosvjetu s pročelnikom Miroslavom Huđekom, u potpunosti su podržali projekt i omogućili da i ovaj Festival matematike i dalje bude besplatan za sve učenike Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije