Rekreativno i humanitarno: Dođite 26. svibnja na 16. Varaždinsku biciklijadu!

Varaždinska biciklijada, već 16. po redu, održat će se u četvrtak 26. svibnja. Polazak je u 10 sati na parkiralištu Shopping parka Supernova, koji je jedan od sponzora biciklijade, a odredište je – Zelendvor.

– Biciklijada nije utrka, riječ je o događaju namijenjenom ponajprije obiteljskoj rekreaciji i druženju, a ima i humanitarni karakter – uvodno je najavio Patrik Košćak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Trasa kojom će se voziti počinje, dakle, od Supernove, odakle se kreće prema gradu te se skreće prema groblju Ulicom Gustava Krkleca. Kod groblja se kreće Hallerovom alejom prema Novoj Vesi, odnosno do krajnjeg odredišta u Zelendvoru.

– Trasa sama po sebi nije prometna, tako da je pogodna i za djecu, a za osiguranje će se pobrinuti i policija – napomenuo je Košćak.

O humanitarnom dijelu priče o biciklijadi govorila je Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa.

– U Zelendvoru ćemo organizirati humanitarnu tombolu uz simboličnu cijenu od 15 kuna. Prikupljena sredstva bit će namijenjena odlasku djece starosti od 10 do 16 godina na edukativni kampu u pulskoj Premanturi, kao što to radimo svake godine. Tamo uče o svojoj bolesti, uče sami mjeriti razinu šećera, davati inzulin… – rekla je Brlek.

Sponzori ovogodišnje biciklijade su Shopping park Supernova i Autoservisni centar Varaždin.

– Supernova kao vodeća regionalna obiteljska shopping destinacija već punih sedam godina zaredom rado participira u mnogim projektima humanitarnog karaktera. Za ovih oko 600 biciklista koji nam dolaze mi ćemo se doista potruditi, na naših 56.000 kvadrata, biti dobar, kvalitetan, fer i korektan domaćin. Svi ste na našu biciklijadu više nego srdačno dobrodošli – uputila je poziv voditeljica Supernove Patricija Tkalčec.

– Tvrtka Autoservisni centar dio je koncerna Agram, a naš temeljni biznis je osiguranje i tehnički pregled vozila. Mi smo time izravno povezani sa sigurnošću vozila i sudionika na cesti, ali i s ekološkim pristupom u odnosu prema zagađenju u prometu. Biciklijada šalje jednu poruku, ‘što više na biciklu, manje u autu’, i mi želimo u tome pomoći – rekao je Boris Zernec iz Autoservisnog centra.

Zaključno je gradonačelnik Goran Habuš naglasio važnost biciklijade za Varaždin, koji se oduvijek dičio titulom grada bicikala.

– Ove godine kroz Varaždin je prošla i biciklistička etapa Tour of Croatia, sve se više razvija biciklistički turizam, a isto tako u porastu je i rekreativni pristup biciklizmu. Bicikl danas nije više samo prijevozno sredstvo – rekao je Habuš i otkrio zanimljiv detalj kako će i sam sudjelovati na biciklijadi, ali na – električnom biciklu!

– No nije riječ o tome da sam lijen, već je riječ o električnom biciklu tvrtke Ducati koji želimo promovirati i koji će kasnije pripasti Zajednici sportskih udruga. A ja imam priliku, čast i zadovoljstvo doprinijeti popularizaciji ovoga vozila, koji ima motorni pogon, ali je ekološki prihvatljiv – najavio je gradonačelnik.

U slučaju lošeg vremena, 16. Varaždinska biciklijada prebacuje se za dva dana, dakle na subotu 28. svibnja, dok sav planirani program ostaje isti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije