Drugi Festival matematike okupit će više od 1000 učenika i 150 mentora

Nakon uspješno realiziranog Prvog festivala matematike u VI. osnovnoj školi Varaždinu u kojem je učestvovalo 550 učenika od trećeg do osmog razreda i 80 mentora iz osnovnih škola Varaždinske županije, Županijsko stručno vijeće učitelja matematike i Centar izvrsnosti Varaždin preuzeli su organizaciju Drugog festivala matematike u sklopu Velike smotre matematičkog znanja, koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj, u petak, 20. svibnja.

Ove godine Festival će se održati u sportskim dvoranama Gospodarske škole, Druge gimnazije i Srednje strukovne škole Varaždin.

Na natjecanju će sudjelovati više od 1000 učenika i 150 mentora.

Novost u natjecanju ove godine je uvođenje ekipnog natjecanja za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole te ekipno i pojedinačno natjecanje za učenike srednjih škola.

Učenici se na Festivalu mogu predstaviti i prezentacijama istraživačkih radova i projekata, plakatima, najljepšim bilježnicama, matematičkim pričama i slikovnicama.

Za najuspješnije ekipe i pojedinačne natjecatelje i njihove mentore pripremljene su medalje, pehari i nagrade.

Nagrađeni će biti i izlagači bilježnica i plakata te izlagači prezentacija i projekata.

Moto ovogodišnjeg Festivala je misao Bertranda Russela ‘Matematika, kad je čovjek dobro shvati, sadrži ne samo istinu već i najvišu ljepotu’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije