Učenici Strojarske i prometne škole dominirali na državnom natjecanju u Šibeniku

U Šibeniku se, od 13. do 15. travnja, održavalo 20. državno natjecanje učenika iz obrazovnog sektora Promet i logistika. Na natjecanju je sudjelovalo 30 prometnih škola koje obrazuju kadrove prometnih zanimanja različitih grana prometa, a Strojarska i prometna škola Varaždin je ove godine nastupila s predstavnicima koji se školuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju te vozač motornog vozila.

U zanimanju tehničar cestovnog prometa školu je predstavljao učenik četvrtog razreda Filip Vrbanec, pod vodstvom mentorice Andreje Košćak – Lacković, dipl. ing. prometa. Na natjecanju je pokazao cjelokupno stručno znanje i vještine svog zanimanja iz gotovo svih stručnih predmeta (Prometna tehnika, Prometni propisi, Cestovna vozila, Prijevoz tereta i putnika) te je prezentirao samostalni rad na temu Sigurnost prometa na semaforiziranom raskrižju s vizualnim indikatorima trajanja pojedinih faza. U vrlo jakoj konkurenciji učenik je osvojio prvo mjesto.

U zanimanju tehničar za logistiku i špediciju školu je, pod vodstvom mentorice Darinke Lončar Kočić, mag. ing. traff., predstavljao Leon Bosilj, učenik četvrtog razreda. Učenik je svojim znanjem i vještinom osvojio prvo mjesto. Tijekom natjecanja je trebao pokazati znanje iz gotovo svih stručnih predmeta (Organizacija prijevoza tereta, Osiguranje u prijevozu, Prometno pravo, Međunarodno poslovanje, Logistika, Špedicija, Financijsko poslovanje, Agencijski poslovi), uključujući i sposobnost rješavanja praktičnih zadataka karakterističnih za zanimanje. Osim toga, za natjecanje je pripremio i prezentirao samostalni rad na temu Natječem se za posao referenta izvoza.

U zanimanju vozač motornog vozila Školu je pod vodstvom mentora Željka Antunovića, dipl. ing. prometa, predstavljao Nikola Vincek, učenik trećeg razreda. I u tom se zanimanju provjeravalo znanje stručnih predmeta, prometnih pravila i propisa te vještina vožnje. Učenik je svojim znanjem i vještinom osvojio prvo mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije