Kviz na Rudaku: Tea Horžić i Ana Marčec pokazale najviše znanja o našem planetu

‘Ilegalno odlagalište otpada’, ‘Zaplijenjeni šalabahter’, ‘Čekamo vas na Skejtu i ‘Bude mama opravdala’ samo su neki od deset živopisnih naziva ekipa učenika koji su u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi sudjelovali u kviz-natjecanju pod nazivom ‘8. sat DOP’.

Kviz se održao drugu godinu zaredom, a cilj mu je bio okupiti hrabre kvizoljupce i znalce u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Dvadeset natjecatelja je kroz četiri različite, dinamične kviz-igre pokazalo znanje iz područja ekologije, geografije, povijesti, arhitekture, književnosti, jezika i prirodnih znanosti.

Okupljenim gledateljima iz redova nastavnika i učenika škole zabave nije nedostajalo, a glavni moderator kviza bio je prof. Radovan Radiković. Prof. Radiković ujedno je i autor i idejni začetnik ove vrste kviza na školi:

– Budući da sam i sam ‘kvizaš’, još prije nekoliko godina učenici su mi predložili da bi nešto slično mogli napraviti u školi. Široj populaciji učenika stvar nije posebno zanimljiva, ali ovih nekoliko desetaka njih ‘jako grize’. Pitanja su iz područja koje nazivamo opća kultura – objasnio je Radiković osnovnu ideju koja stoji iza realizacije ovoga kviza.

Dodaje da je uvjeren kako su u kviz uspjeli unijeti dinamiku, ležernost, i to samim pristupom, nazivima ekipa…

– Bitna je osobna motivacija. Treba potaknuti učenike na razmišljanje, da nađu odgovor ako i malo izokreneš pitanja. Jer često znaju štrebati i jako su krutih stavova. To bi bilo dobro promijeniti – smatra idejni začetnik kviza.

Naravno, svakako valja istaknuti pobjednički dvojac – učenice Teu Horžić i Anu Marčec, koje su u finalnom nadmetanju za bod prestigle drugoplasirane Lenu Novak i Lea Vugrinca.

Svi natjecatelji dobili su male prigodne poklone: magnetiće koje je izradio član LUV-a Ivica Kamenar i potvrde o sudjelovanju koje će ih podsjećati na sudjelovanje u kvizu, a djevojke koje su osvojile prvo mjesto moći će uživati u prekrasnim knjigama fotografija Davora Rostuhara i čudima prirode.

Osim kviz-natjecanjem, Dan planeta Zemlje u školi obilježen je postavom izložbe fotografija Davora Rostuhara Hrvatska iz zraka, koja se može razgledati u prostorima škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije