zavjetno hodočašće

FOTO I VIDEO Hodočasnici stigli u svetište Majke Božje Bistričke

Kapa dolje za hodočasnike.

Brojni Varaždinci krenuli su noćas na 335. zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj.

Prvi među njima prisustvovali su misi u varaždinskoj katedrali te potom krenuli put Marije Bistrice.

Upravo te prve hodočanike sreli smo na okrijepilištu kod Belskog Dola.

Neki su im se pridružili kasnije, a neki će tek navečer ili sutra vozilima krenuti prema svetištu.

Dolazak Varaždinaca u svetište u Mariji Bistrici pogledajte u nastavku.

Među hodočasnicima bio je i biskup Bože Radoš, a pridružili su mu se i varaždinski župan Anđelko Stričak te varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

– Nema ljepšeg osjećaja, nego kad vidite gotovo sve generacije naših građana, kako 335. puta, održavajući tako zavjet svojih predaka hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj, našem najpoznatijem hrvatskom marijanskom svetištu. Na tom putu, pješaci koji su hodočastili imali su svoje uspone i padove, bolove, ali nisu klonuli, nisu odustali, nego je svatko sam u tišini svog osobnog hodočašća, u svojoj nakani, ustrajao na tom putu i jedino što na njihovim licima vidimo je osmijeh i zahvalnost što su uspjeli. A takav je i život, pun uspona i padova nakon kojih se moramo podići i krenuti dalje. Stoga trebamo, bez obzira na vjersku opredijeljenost, poštivati tu tradiciju i to zajedništvo koje svake godine privlači naše mnogobrojne građane da se odvaže na ovaj hodočasnički put – rekao je župan Stričak pohvalivši organizaciju koja je ove godine pripala kapucinima iz Župe sv. Vida u Varaždinu, ali i one koji su na taj put dugačak 45 kilometara krenuli i biciklima, te automobilima kako bi bili na usluzi onima kojima je pomoć bila potrebna – rekao je župan Stričak.

U našoj fotogaleriji pogledajte neke od hodočasnika koji su danas stigli u Mariju Bistricu.

U nedjelju, u 9 sati, hodočasnici će krenuti na Križni put na Kalvariji, a u 11 prisustvovati na svetoj misi. Oproštajna procesija je u 15 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije