Limena glazba Lepoglava započela pripreme za 60 godina postojanja

Uz tjedne probe, Limena glazba Lepoglava u protekloj je godini odradila 22 nastupa, gotovo dva nastupa mjesečno. Glazbom su članovi Limene glazbe popratili brojna gradska događanja – od manifestacija do proslava važnijih datuma i blagdana. Ujedno su koncertnim nastupima u Lepoglavi i na gostovanjima publici pružili prigodu uživanja u glazbi. Sažetak je to Izvješća o radu Limene glazbe Lepoglava u protekloj godini predstavljen na održanoj Skupštini lepoglavske Limene glazbe, piše Lepoglava.net.

Sve to bilo je moguće ostvariti, istaknuto je tom prigodom, zahvaljujući angažmanu članova orkestra i vremenu koji su utrošili na pripreme i za same nastup. Više od ostalih, posebno su se pri tom istaknula dvojica članova orkestra – Petar Hehet i Mato Geček koji su odradili po 43 probe i nastupa za što su na Skupštini posebno pohvaljeni.

– Ostvareni rezultati plod su vašeg odricanja – istaknuo je predsjednik Limene glazbe Lepoglava lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je izrazio zadovoljstvo da u orkestru nastupaju glazbenici raznih generacija.

– Bili ste jedan od najboljih ambasadora grada Lepoglave i sudionici gotovo svih gradskih manifestacija – kazao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U ovoj će godini Limena glazba Lepoglava proslaviti 60. obljetnicu postojanja i njena će proslava, uz nastup na županijskoj smotri, biti jedna od značajnijih ovogodišnjih aktivnosti.

60 godina postojanja Limena glazba Lepoglave obilježit će velikim koncertom koji se planira za 9. srpnja tijekom trajanja manifestacije Lepoglavski dani.

Prije proslave značajnog jubileja, u Lepoglavi će se 8. svibnja održati županijska smotra puhačkih orkestara na kojem će Limena glazba Lepoglava pokušati izboriti nastup na državnoj smotri orkestara B kategorije u koju je Limena glazba Lepoglava, na svoj zahtjev, prebačena iz A kategorije.

Na Skupštini je istaknuta potreba za uključivanjem što više mladih u orkestar i s tim u vezi organiziranjem njihovog glazbenog školovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije