FOTO Craft&Beer festival: Miris hmelja zavladao cijelom palačom Zakmardy

Palača Zakmardy jučer je zamirisala po hmelju. Razlog tome bilo je održavanje prvog Craft & Beer festivala u Varaždinu u organizaciji Medine škrinje i Vop portala Varaždin.

Craft&Beer festival okupio je male lokalne pivovare iz cijele Hrvatske koje su okupljenim Varaždincima ponudile degustaciju svojih proizvoda koje inače nisu imali prilike naručiti u lokalnim pivnicama. Desetak izlagača predstavilo je svoje pivske priče, a interes okupljenih privukla su i popratna predavanja i prezentacije. Moglo se jučer naučiti i o vrstama piva cijelog svijeta, načinu pravilnog serviranja, izradi i ocjenjivanju piva, a upoznali smo se i s projektom pivskog video bloga, odnosno vloga.

Program festivala održao se na dvije ‘platforme’ odnosno u samoj palači Zakmardy, ali i u prostorima Medine škrinje, no interes okupljenih bio je veći od kapaciteta što pokazuje da i u krajevima poznatim po više ili manje kvalitetnom vinu ipak postoji veliki interes za kvalitetnim pivom.

Varaždinski Craft&Beer festival posjetio je i Nick Colgan, začetnik kultnog The Garden Festivala i osnivač The Garden Brewery craft pivovare zajedno sa svojim glavnim pivarom Nickom Calderom Scholesom s Novog Zelanda koji su prepoznali ovaj festival, ali i Varaždin i Medinu škrinju kao plodno tlo za suradnju i nastavak njihove svjetske pivske priče.

Okupljenoj su se publici predstavile i pivarke iz Zadra koje su pokrenule prvu žensku pivovaru u Hrvatskoj – Brlog.

Osim piva, posjetitelje je zabavljao i bend Kriglbojsi te bogata tombola sponzora festivala. Nadamo se da će ovaj festival uskoro postati tradicionalno okupljalište ljubitelja kvalitetne lokalne pive i pokazati kako i Varaždinci konja za trku imaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije